poniedziałek, 15 października 2012

Rzodkiewka z orzechami -surówka


Przepis pochodzą z książki M. Tombaka. Surówka jest dość oryginalna w smaku , ma zaskakujące połączenie. Ale pewnie po coś to jest :)                                  
 Składniki :

  • pęczek rzodkiewek
  • 8 orzechów włoskich
  • oliwa  , szczypiorek, szczypta soli.
Przygotowanie :
  1. Rzodkiewki umyć i dość drobno pokroić , orzechy rozłupać i pokruszyć
  2. Składniki połączyć , polać oliwą i posypać szczypiorkiem
Proste i smaczne , a na pewno sycące i o to chodzi :)
Do białego sera bardzo mi smakowała .



5 komentarzy:

  1. Wygląda smakowicie, uwielbiam rzodkiewkę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne połączenie rzodkiewki z orzechami!
    Chciałabym spróbować,ale mnie orzechy uczulają i muszę z nimi oszczędnie.
    Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawe połączenie. Chętnie wypróbuję;)

    OdpowiedzUsuń
  4. mojej mamie pewnie by smakowała, ona kocha rzodkiewkę :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...