Sałata rzymska z oliwą
Składniki :
- mała główka sałaty rzymskiej
- oliwa
- ocet balsamiczny
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Umyte liście sałaty poskubać
- Polać oliwą , posolić, dodać pieprzu- wymieszać
- Pokropić z wierzchu octem- ponownie pomieszać
- Warto zrobić, bo sałatka smaczna i prosta :)
Najprostsze dania są najlepsze! zdecydowanie :)
OdpowiedzUsuńsmaczna jest też z dodatkiem kwaśnej śmietany ;)
OdpowiedzUsuńMam kapustę pekińską, może być?
OdpowiedzUsuńBeatrice - tez tak uwazam:)
OdpowiedzUsuńMartynCio - spróbuję:)
katarina555- rzadko używam pekińskiej,dlatego nie wiem.Spróbuj na małej ilości, może będzie smacznie, pozdrawiam.
Urszulo,
OdpowiedzUsuńto jedna z ulubionych moich sałat.
Pysznie ją przyrządziłaś.
Ja bardzo lubię formę baby zapiekaną.
Miłego tygodnia!
Bardzo prosty przepis - idealny, gdy mało mamy mało czasu. Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałaty, więc z przyjemnością sama taką sałatkę zrobię:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam