niedziela, 10 marca 2013

Sałata rzymska z oliwą




Składniki :

  • mała główka sałaty rzymskiej
  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1. Umyte liście sałaty poskubać
  2. Polać oliwą , posolić, dodać pieprzu- wymieszać
  3. Pokropić z wierzchu octem- ponownie pomieszać
  4. Warto zrobić, bo sałatka smaczna i prosta  :)


6 komentarzy:

  1. Najprostsze dania są najlepsze! zdecydowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. smaczna jest też z dodatkiem kwaśnej śmietany ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam kapustę pekińską, może być?

    OdpowiedzUsuń
  4. Beatrice - tez tak uwazam:)
    MartynCio - spróbuję:)
    katarina555- rzadko używam pekińskiej,dlatego nie wiem.Spróbuj na małej ilości, może będzie smacznie, pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Urszulo,
    to jedna z ulubionych moich sałat.
    Pysznie ją przyrządziłaś.
    Ja bardzo lubię formę baby zapiekaną.
    Miłego tygodnia!

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo prosty przepis - idealny, gdy mało mamy mało czasu. Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałaty, więc z przyjemnością sama taką sałatkę zrobię:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...