Taką smaczną zupę można zrobić dość szybko. I wystarczy niewiele składników...
Fakt, że podanie obiadu też jest ważne, szczególnie przy szczególnych okazjach.
Może przydałby mi się serwis obiadowy karolina
, ale bez niego też sobie poradziłam :)
- mrożone chińskie warzywa, połowa z 450 g
- mięso z kurczaka i indyka po 20 dag
- mąka ziemniaczana,
- vegeta Natura
- sos sojowy
- przyprawa pięciu smaków
- masło do smażenia
- papryka i pieprz mieliny, sól
Przygotowanie :
- Mięso kroimy w cienkie paseczki lub w małą kostkę, obsypujemy mąką ziemniaczaną i vegetą, pozostawiamy na 15 min, a potem obsmażamy najlepiej na maśle klarowanym
- Na około litr wrzątku wrzucamy warzywa, dodajemy mięso i gotujemy do miękkości
- Doprawiamy do smaku sosem sojowym, mieloną papryką, solą, pieprzem czarnym i przyprawą pięciu smaków (kamis).
Z tej porcji składników wyszło mi zupy dla 4 osób. Z całej torebki mrożonki można przygotować obiad dla co najmniej 6- 8 osób. Smacznego !
wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPrzepis rzeczywiście łatwy i wygląda na szybki. Może być dobra ;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, nigdy takiej nie jadłam, wyglada pysznie
OdpowiedzUsuńPrzepis łatwy i bardzo przystępny, warto się pokusić i zrobić zupkę :)
OdpowiedzUsuńOczka tłuszczu niczym kropelki rosy... oki przesadziłyśmy xD
OdpowiedzUsuńAle bardzo ciekawie wygląda! :)
Też czasami taką robię :-) jest pyszna :-)
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalny przepis, nigdzie takiego nie widziałam:)
OdpowiedzUsuńNie jadłam takiej... musi być pycha!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko
Bardzo dziękuję za odwiedziny na moim blogu, zapraszam częściej:)
OdpowiedzUsuńA tu u Ciebie tyle pyszności i tyle inspiracji kulinarnych! Będę zaglądać częściej.
Pozdrawiam serdecznie:)))
Zapraszam zaglądaj do mnie jak najczęściej, pozdrawiam raz jeszcze :)
UsuńSam wygląd kusi do spróbowania.Miłego dnia.
OdpowiedzUsuńFajna nazwa zupki, chętnie bym skosztowała :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się bardzo smakowicie ! Zupy w moim menu są zawsze i bez względu na porę roku obowiązkowe, oczywiście w wersji wege :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna zupka
OdpowiedzUsuńJaka fajna zupka, też jeszcze takiej nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie podana :)
OdpowiedzUsuńZapowiada się pyszna zupka.... A serwis cudo:)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś taką zupkę przygotować :)
OdpowiedzUsuńZupka wygląda pysznie , już zapisuję . Lubię chińszczyznę , często robimy kurczaka po chińsku z wykorzystaniem tej samej mrożonki. Dodaję też fix do potraw chińskich. Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńTa zupa nie jest jak na mój smak zbytnio ostra, pewnie dodanie fix-u podkręca jej smak, pozdrawiam Marysiu :)
UsuńZnam tę zupkę i bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńPyszne orientalne smaki :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja. Zupka wygląda wyśmienicie! :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa zupka :)
OdpowiedzUsuńMoje klimaty, bardzo zaciekawił mnie ten przepis :)
OdpowiedzUsuń