wtorek, 12 maja 2015

Chińska zupa wg Józefa


Taką smaczną zupę można zrobić dość szybko. I wystarczy niewiele składników...
Fakt, że podanie obiadu też jest ważne, szczególnie przy szczególnych okazjach.
Może przydałby mi się serwis obiadowy karolina , ale bez niego też sobie poradziłam :)



Składniki :

  • mrożone chińskie warzywa, połowa z 450 g
  • mięso z kurczaka i indyka po 20 dag
  • mąka ziemniaczana,
  • vegeta Natura
  • sos sojowy
  • przyprawa pięciu smaków
  • masło do smażenia
  • papryka i pieprz mieliny, sól

Przygotowanie :
  1. Mięso kroimy w cienkie paseczki lub w małą kostkę, obsypujemy mąką ziemniaczaną i vegetą, pozostawiamy na 15 min, a potem obsmażamy najlepiej na maśle klarowanym
  2. Na około litr wrzątku wrzucamy warzywa, dodajemy mięso i gotujemy do miękkości
  3. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, mieloną papryką, solą, pieprzem czarnym i przyprawą pięciu smaków (kamis).

Z tej porcji składników wyszło mi zupy dla 4 osób. Z całej torebki mrożonki można przygotować obiad dla co najmniej 6- 8 osób. Smacznego !

26 komentarzy:

  1. Przepis rzeczywiście łatwy i wygląda na szybki. Może być dobra ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis, nigdy takiej nie jadłam, wyglada pysznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis łatwy i bardzo przystępny, warto się pokusić i zrobić zupkę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oczka tłuszczu niczym kropelki rosy... oki przesadziłyśmy xD
    Ale bardzo ciekawie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też czasami taką robię :-) jest pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo oryginalny przepis, nigdzie takiego nie widziałam:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie jadłam takiej... musi być pycha!
    pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo dziękuję za odwiedziny na moim blogu, zapraszam częściej:)
    A tu u Ciebie tyle pyszności i tyle inspiracji kulinarnych! Będę zaglądać częściej.
    Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam zaglądaj do mnie jak najczęściej, pozdrawiam raz jeszcze :)

      Usuń
  9. Sam wygląd kusi do spróbowania.Miłego dnia.

    OdpowiedzUsuń
  10. Fajna nazwa zupki, chętnie bym skosztowała :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Prezentuje się bardzo smakowicie ! Zupy w moim menu są zawsze i bez względu na porę roku obowiązkowe, oczywiście w wersji wege :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jaka fajna zupka, też jeszcze takiej nie jadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Zapowiada się pyszna zupka.... A serwis cudo:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Muszę kiedyś taką zupkę przygotować :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Zupka wygląda pysznie , już zapisuję . Lubię chińszczyznę , często robimy kurczaka po chińsku z wykorzystaniem tej samej mrożonki. Dodaję też fix do potraw chińskich. Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ta zupa nie jest jak na mój smak zbytnio ostra, pewnie dodanie fix-u podkręca jej smak, pozdrawiam Marysiu :)

      Usuń
  16. Znam tę zupkę i bardzo lubię.

    OdpowiedzUsuń
  17. Pyszne orientalne smaki :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  18. Pyszna propozycja. Zupka wygląda wyśmienicie! :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Moje klimaty, bardzo zaciekawił mnie ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...