- 4 marchewki
- 2 garście fasolki szparagowej
- 1 ziemniak
- masło, sól, cukier
Przygotowanie:
- Marchew i fasolkę umyć, marchew i ziemniaka obrać, a fasolkę pozbawić końcówek
- Marchew i ziemniaka pokroić w kostkę, a fasolkę podzielić na mniejsze kawałki
- Składniki wymieszać w garnku, zalać ciepłą wodą tak by były nie końca zanurzone, posolić i gotować po przykryciem do miękkości
- W trakcie gotowania dodać łyżkę masła, ewentualnie lekko posłodzić
- Jak dla mnie to pyszny dodatek np. do schabu smażonego inaczej.
Ziemniaka dodaję po to by nie robić zasmażki, ziemniak podczas gotowania "rozleci" się i wg mnie jest ok :)
Wygląda smakowicie. Mam fasolkę, marchewkę i ziemniaczki. Wypróbuję już jutro. Pozdrawiam:):):)
OdpowiedzUsuńFasolka zamiast groszku- doskonały pomysł! Danie wygląda tak apetycznie,że aż ślinka cieknie. Zaraz obejrzę sobie ten przepis na schab. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńTak marchewki nie robiła więc zapisuję...serdecznie pozdrawiam...
OdpowiedzUsuńpyszny i lekki dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na letni dodatek do obiadu
OdpowiedzUsuńPycha! lubie to połączenie, często daję do indyka pieczonego
OdpowiedzUsuńwitam się ślicznie i pędze poczytać przepisy
OdpowiedzUsuńpozdrawiam z uśmiechem Ala :)
Świetny pomysł na dodatek do drugiego dania.
OdpowiedzUsuń