wtorek, 2 sierpnia 2016

Marchewka z fasolą


Składniki:


  • 4 marchewki
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • 1 ziemniak
  • masło, sól, cukier


Przygotowanie:
  1. Marchew i fasolkę umyć, marchew i ziemniaka obrać, a fasolkę pozbawić końcówek
  2. Marchew i ziemniaka pokroić w kostkę, a fasolkę podzielić na mniejsze kawałki
  3. Składniki wymieszać w garnku, zalać ciepłą wodą tak by były nie końca zanurzone, posolić i gotować po przykryciem do miękkości
  4. W trakcie gotowania dodać łyżkę masła, ewentualnie lekko posłodzić
  5. Jak dla mnie to pyszny dodatek np. do schabu smażonego inaczej.

Ziemniaka dodaję po to by nie robić zasmażki, ziemniak podczas gotowania "rozleci" się i wg mnie jest ok :)

8 komentarzy:

  1. Wygląda smakowicie. Mam fasolkę, marchewkę i ziemniaczki. Wypróbuję już jutro. Pozdrawiam:):):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fasolka zamiast groszku- doskonały pomysł! Danie wygląda tak apetycznie,że aż ślinka cieknie. Zaraz obejrzę sobie ten przepis na schab. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak marchewki nie robiła więc zapisuję...serdecznie pozdrawiam...

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszny i lekki dodatek do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super pomysł na letni dodatek do obiadu

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha! lubie to połączenie, często daję do indyka pieczonego

    OdpowiedzUsuń
  7. witam się ślicznie i pędze poczytać przepisy

    pozdrawiam z uśmiechem Ala :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł na dodatek do drugiego dania.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...