Zmieniam tylko nieco składniki czy dodatki i znów mam coś do chlebka, moi mięsożercy tylko na to czekają :)
Składniki :
- 1/2 kg chudego surowego boczku
- 1/2 kg surowej szynki
- 3 jajka
- sól, pieprz czarny i ziołowy
- ok. 5 łyżek kaszy manny
- 3 ząbki czosnku
- 2 małe cebule
- zioła prowansalskie, maggi do smaku
Przygotowanie :
- Mięsa zmielić, dodać do niego przyprawy i jajka oraz kasze mannę- wyrobić
- Cebule pokroić drobno, a czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa
- Masę dokładnie wyrobić ponownie i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia
- Piekłam w foremce 30 cm x 12 cm przez 60 min.
wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ☺
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie domowe wędliny.
OdpowiedzUsuńPychotka! na kanapki idealne mięsko
OdpowiedzUsuńBardzo lubię klopsy. Ostatnio zrobiłam z szynki z jajami w środku:)
OdpowiedzUsuńpysznie:)
OdpowiedzUsuńDobrze, że o nim przypomniałaś. Wygląda bardzo smakowicie. Muszę wrócić do pieczenia. Pozdrawiam:):):)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie to jest czas pieczeni i pasztetów! często taki robię... jest pyszny:)
OdpowiedzUsuńNa Wielkanoc byłby idealny!
OdpowiedzUsuńLubię pasztety; ten Twój wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie:))
OdpowiedzUsuńtakie pieczenie dość często robię :)
OdpowiedzUsuń