Składniki :
- 5 małych bulw topinambura
- 3 jajka
- mała puszka fasoli czerwonej
- 1 cebula
- 3 ogórki kiszone
- sól, pieprz, koperek, szczypiorek
- majonez
Przygotowanie :
- Bulwy topinambura ugotować w lekko posolonej wodzie, uważać by nie przegotować, u mnie trwało to ok. 10-15 min.
- Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę, fasolę osączyć z zalewy, cebulę pokroić drobno, ogórki zaś w grubą kostkę
- Ugotowany, ostudzony i obrany topinambur pokroić w kostkę, połączyć z resztą składników, posolić, wsypać pokrojony koperek
- Dodać majonez, wymieszać, posypać szczypiorkiem.
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńPychotka ☺
OdpowiedzUsuńBrzmi bardzo egzotycznie.
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam topinambura, ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam topinamburu, ale sałatka prezentuje się bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńJa też nie jadłam go nigdy (a dziki w naszym lesie i owszem :-D), ale patrząc na te zdjęcia żałuję...
OdpowiedzUsuń