poniedziałek, 22 maja 2017

Sałatka z topinamburem



Składniki :

  • 5 małych bulw topinambura
  • 3 jajka
  • mała puszka fasoli czerwonej
  • 1 cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • sól, pieprz, koperek, szczypiorek
  • majonez
  •  

Przygotowanie :

  1. Bulwy topinambura ugotować w lekko posolonej wodzie, uważać by nie przegotować, u mnie trwało to ok. 10-15 min.
  2. Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę, fasolę osączyć z zalewy, cebulę pokroić drobno, ogórki zaś w grubą kostkę
  3. Ugotowany, ostudzony i obrany topinambur pokroić w kostkę, połączyć z resztą składników, posolić, wsypać pokrojony koperek
  4. Dodać majonez, wymieszać, posypać szczypiorkiem.








6 komentarzy:

  1. nigdy nie jadłam topinambura, ciekawa jestem smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam topinamburu, ale sałatka prezentuje się bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też nie jadłam go nigdy (a dziki w naszym lesie i owszem :-D), ale patrząc na te zdjęcia żałuję...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...