Znacie taką wersję przyrządzenia zielonej sałaty?
Jadłam gdzieś podobną i bardzo mi smakowała.
Spróbujcie sami, może i Waszej kuchni zacznie pojawiać się częściej :)
Składniki :
- mała sałata masłowa
- płatki migdałowe (ewentualnie uprażone)
Przygotowanie:
- Liście umyć, osuszyć, rozdrobnić wg uznania
- Przygotować sos, polać nim sałatę.
Składniki na sos:
musztarda, miód, oliwa, sok z cytryny.
Do mojej sałaty wystarczyły 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżeczki musztardy i łyżka oliwy. Wszystko dokładnie wymieszałam i polałam sałatę tuz przed podaniem na stół. Posypałam płatkami.
Smacznego !
Smacznego !
takiej sałaty jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńZ migdałami na pewno jest pyszna, a do tego bardzo zdrowa :)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia :)
Jakie wiosenne w kolorze to zdjęcie! Adekwatne do dzisiejszego pięknego dnia :-)
OdpowiedzUsuńProste i pyszne:)
OdpowiedzUsuńZielono mi :)
OdpowiedzUsuńTakie zestawienie to zdecydowanie dla mojej mamy :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na sałatę. Chętnie wypróbuję coś nowego. Wczoraj zrobiłam sałatę, ale tradycyjnie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńtakiej wersji jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńmigdałów do sałaty jeszcze nie dawałam ;)
OdpowiedzUsuńRóżne ziarna dodaję do czego mogę, to i ten przepis wypróbuję. Ale zerknij na przepis, bo chyba powinien tam być miód.
OdpowiedzUsuńLubię takie zielone propozycje:)
OdpowiedzUsuń