sobota, 10 marca 2018

Zielona sałata z migdałami


Znacie taką wersję przyrządzenia zielonej sałaty?
Jadłam gdzieś podobną i bardzo mi smakowała. 
Spróbujcie sami, może i Waszej kuchni zacznie pojawiać się częściej  :)



Składniki :

  • mała sałata masłowa
  • płatki migdałowe (ewentualnie uprażone)

Przygotowanie:
  1. Liście umyć, osuszyć, rozdrobnić wg uznania
  2. Przygotować sos, polać nim sałatę.
Składniki na sos:
musztarda, miód, oliwa, sok z cytryny.

Do mojej sałaty wystarczyły 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżeczki musztardy i łyżka oliwy. Wszystko dokładnie wymieszałam i polałam sałatę tuz przed podaniem na stół. Posypałam płatkami. 
Smacznego !

11 komentarzy:

  1. takiej sałaty jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z migdałami na pewno jest pyszna, a do tego bardzo zdrowa :)
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie wiosenne w kolorze to zdjęcie! Adekwatne do dzisiejszego pięknego dnia :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie zestawienie to zdecydowanie dla mojej mamy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny pomysł na sałatę. Chętnie wypróbuję coś nowego. Wczoraj zrobiłam sałatę, ale tradycyjnie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. takiej wersji jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  7. migdałów do sałaty jeszcze nie dawałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Różne ziarna dodaję do czego mogę, to i ten przepis wypróbuję. Ale zerknij na przepis, bo chyba powinien tam być miód.

    OdpowiedzUsuń
  9. Lubię takie zielone propozycje:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...