Składniki :
- ok. 30 dag boczniaków grzybów
- cebula
- pieprz mielony czarny, sól
- ewentualnie śmietana
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
- Grzyby umyć, osaczyć i pokroić w cienki makaronik
- Obraną cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć (zeszklić)
- Dodać grzyby, przykryć pokrywką i krótko smażyć, ale do momentu aż grzyby będą miękkie- puszczą wodę
- Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie już po usmażeniu dodać łyżkę lub dwie słodkiej śmietany, wymieszać.
Zabieram przepis i robie. Uwielbiam Twoje przepisy są proste i smaczne:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńŚwietne sa takie grzybki☺
OdpowiedzUsuńBoczniaki uwielbiam, a takie w sosie to już poezja :)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na boczniaki 😊💛💚💙❤
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuje ten przepis:)
OdpowiedzUsuńapetyczne:)
OdpowiedzUsuńGrzyby uwielbiamy pod każda postacią. Wypróbuję, bo na pewno smaczna potrawa. :)
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł!
OdpowiedzUsuń