Składniki :
- ok. 8 małych patisonów
- 1 marchew
- kawałek ostrej papryczki
- 4 ziemniaki
- cebula
- mała cukinia
- czerwona papryka
- 2 garście żółtej fasolki szparagowej
- mały seler i pietruszka
- sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki
- olej do smażenia
Przygotowanie :
- Warzywa umyć; fasolę, patisony, pietruszkę, ziemniaki, selera, cukinię, papryki pokroić
- Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przesmażyć na oleju
- Do wody wrzucić ziemniaki, pokrojoną cebulę oraz fasole, gotować
- Dodać selera, pietruszkę, cukinię oraz przesmażoną marchew, papryki- gotować do miękkości wszystkich warzyw
- Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem, już na talerzu posypać natką.
Takiej zupy nie znam :)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować , jeszcze się nie zawiodłam na żadnym z Twoich przepisów :)
OdpowiedzUsuńMiło mi to czytać:)
UsuńTakiej zupy jeszcze nigdy nie jadłam. Uwielbiam wszystkie zupy, więc wypróbuję na pewno przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Ta zupa wygląda fantastycznie.
OdpowiedzUsuńNiestety, w tym roku nie posadziłam patisonów.
Mam żółtą cukinię, wypróbuje Twój przepis.
Pozdrawiam:)
Chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńNa pewno smakuje genialnie 😊
OdpowiedzUsuńWlaśnie dynie zaczęły mi chodzić po głowie a u Ciebie patisony! Przyznam, że takiej zupy nie jadłam, wygląda bardzo zachecająco ;))
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis. Chętnie spróbowałabym :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Bardzo ciekawa zupka :))
OdpowiedzUsuńCo do patisonów, to pamiętam jak Mama robiła marynowane, ale zupy nigdy nie jadłam.
OdpowiedzUsuń