poniedziałek, 10 września 2018

Zupa z patisonem



Składniki :


  • ok. 8 małych patisonów
  • 1 marchew
  • kawałek ostrej papryczki
  • 4 ziemniaki
  • cebula
  • mała cukinia
  • czerwona papryka
  • 2 garście żółtej fasolki szparagowej
  • mały seler i pietruszka
  • sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki
  • olej do smażenia



Przygotowanie :
  1. Warzywa umyć; fasolę, patisony, pietruszkę, ziemniaki, selera, cukinię, papryki pokroić
  2. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przesmażyć na oleju
  3. Do wody wrzucić ziemniaki, pokrojoną cebulę oraz fasole, gotować
  4. Dodać selera, pietruszkę, cukinię oraz przesmażoną marchew, papryki- gotować do miękkości wszystkich warzyw
  5. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem, już na talerzu posypać natką.

11 komentarzy:

  1. Muszę wypróbować , jeszcze się nie zawiodłam na żadnym z Twoich przepisów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiej zupy jeszcze nigdy nie jadłam. Uwielbiam wszystkie zupy, więc wypróbuję na pewno przepis.
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ta zupa wygląda fantastycznie.
    Niestety, w tym roku nie posadziłam patisonów.
    Mam żółtą cukinię, wypróbuje Twój przepis.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wlaśnie dynie zaczęły mi chodzić po głowie a u Ciebie patisony! Przyznam, że takiej zupy nie jadłam, wygląda bardzo zachecająco ;))

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciekawy przepis. Chętnie spróbowałabym :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Co do patisonów, to pamiętam jak Mama robiła marynowane, ale zupy nigdy nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...