środa, 13 maja 2020

Klops z dziczyzny i wieprzowiny ze szczypiorkiem


Składniki :


  • 70 dag mięsa z dzika
  • 30 dag wieprzowiny
  • 2 duże jajka
  • ok. 5 łyżek kaszy manny lub bułki tartej
  • pęczek szczypiorku i mały pęczek koperku
  • ugotowana marchew
  • sól, pieprz mielony, czarny
  • 25 dag pieczarek, cebula
  • płaska łyżeczka wędzonej papryki

Przygotowanie:
  1. Mięsa i marchew zmielić
  2. Dodać jajka, przesmażone pieczarki z cebulą, wymieszać
  3. Szczypiorek i koperek pokroić, wsypać do masy mięsnej
  4. Dodać przyprawy, kaszę lub bułkę dokładnie wyrobić
  5. Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem lub papierem do pieczenia
  6. Pieczemy w temp. 180-190*C przez ok. 50 min.

5 komentarzy:

  1. Jejku, taki półdziki pasztecik, mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda obłędnie i pewnie tak samo smakuje! Pozdrawiam cieplutko! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepisuję przepis , bo akurat dziczyzny u mnie w zamrażarce dostatek. Pozdrawiam cieplutko 💖💖

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis wydaje się łatwy.
    Jednak czasem trudno jest zabrać się za realizację takich łatwych przepisów.
    Klops wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale pyszności. Lubię pasztety.:) Za bardzo nie mogę jeść, ale taki domowy pewnie by mi nie zaszkodził.:)
    Moc pozdrowionek posyłam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...