Klops z dziczyzny i wieprzowiny ze szczypiorkiem
Składniki :
- 70 dag mięsa z dzika
- 30 dag wieprzowiny
- 2 duże jajka
- ok. 5 łyżek kaszy manny lub bułki tartej
- pęczek szczypiorku i mały pęczek koperku
- ugotowana marchew
- sól, pieprz mielony, czarny
- 25 dag pieczarek, cebula
- płaska łyżeczka wędzonej papryki
Przygotowanie:
- Mięsa i marchew zmielić
- Dodać jajka, przesmażone pieczarki z cebulą, wymieszać
- Szczypiorek i koperek pokroić, wsypać do masy mięsnej
- Dodać przyprawy, kaszę lub bułkę dokładnie wyrobić
- Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem lub papierem do pieczenia
- Pieczemy w temp. 180-190*C przez ok. 50 min.
Jejku, taki półdziki pasztecik, mniam!
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie i pewnie tak samo smakuje! Pozdrawiam cieplutko! :)
OdpowiedzUsuńPrzepisuję przepis , bo akurat dziczyzny u mnie w zamrażarce dostatek. Pozdrawiam cieplutko 💖💖
OdpowiedzUsuńPrzepis wydaje się łatwy.
OdpowiedzUsuńJednak czasem trudno jest zabrać się za realizację takich łatwych przepisów.
Klops wygląda bardzo smacznie :)
Ale pyszności. Lubię pasztety.:) Za bardzo nie mogę jeść, ale taki domowy pewnie by mi nie zaszkodził.:)
OdpowiedzUsuńMoc pozdrowionek posyłam.