Tym razem wykorzystałam selera którego sama przygotowałam wg tego przepisu.
Składniki :
- słoiczek selera konserwowego w zalewie słodko-kwaśnej
- 4 ugotowane jajka
- 1 kiszony ogórek
- ok.5-8 dag szynki konserwowej
- 1 jabłko
- ok. 6-7 cm białej części pora
- majonez
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Odpada, nie lubię selera.
OdpowiedzUsuńTaka sałatka ma specyficzny smak, ale ja taką lubię.
OdpowiedzUsuńbardzo lubię ten smak!
OdpowiedzUsuńFajnie, z własnym selerem. Byłam teraz u Martika i chciałam wycyganić od niej korzenie selera (żeby sobie właśnie zamarynować), ale okazało się, że już ma mało, bo jej wspaniałe selery robią furorę jako pieczone do obiadu. Oni tam nie uprawiają w ogóle selerów w tych górach, a mojej córci na polskim nasieniu wszystko plonuje :-)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za smakiem selera, ale w tym zestawieniu na pewno jest smaczny.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam :)
Bardzo lubię połączenie wszystkich składników jakich użyłaś w sałatce. Wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie