- ciasto francuskie
 - truskawki
 - serek mascarpone
 
Przygotowanie:
- Arkusz ciasta wyjąć z lodówki, pokroić wg uznania, u mnie prostokąty
 - Posmarować serkiem, umyte i pokrojone truskawki rozłożyć na każdym kawałku ciasta
 - Wstawić natychmiast do piekarnika nagrzanego do 200*C (piekłam ok. 20 min.)
 - Gdy ciasto się zarumieni wyjąć, po ostudzeniu posypać cukrem pudrem, ja przed włożeniem do piekarnika posypałam grubym cukrem.
 
Nie jest to może wypiek którym należy sie zachwycać, ale w sezonie gdy dostępne truskawki, a jeśli spodziewamy się gości to na szybko można to upiec :)
pyszności ;D
OdpowiedzUsuńostatnio robiłam z truskawkami i bananem
OdpowiedzUsuńSuper przepis, pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPodkradam jedną porcję! Wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńI jakie szybkie! Zawsze warto mieć ciasto francuskie w lodówce ;-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam truskawki. Szkoda, że w tym roku tak szybko się skończyły.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam rozkwitającymi hortensjami
Rewelacja, tym bardziej, że można użyć różnych owoców!
OdpowiedzUsuń